Seniorenvereniging Hilversum

Vervolgcursus voor gebruik iPad

In oktober en november organiseren we weer een vervolgcursus (B cursus) voor gebruikers van een iPad, van Apple dus.

In deze cursus leert u o.a. iets over de algemene instellingen van de iPad, gebruik van het toetsenbord, gebruik van apps zoals klok, agenda, adresboek, notities, foto’s versturen, installeren van apps, e-books downloaden, Facetime.

Ook het gebruik van internet wordt behandeld. We gaan ervan uit dat u het e-mailen, foto’s maken e.d. al onder de knie hebt, dat is in de A-cursus behandeld.Om vaardig te worden op de iPad is het noodzakelijk dat u regelmatig thuis oefent en de huiswerkopdrachten zorgvuldig uitvoert.

Wanneer: de lessen worden gegeven: 22 en 29 oktober en 5 en 12 november, steeds op maandagmiddag van 15.00-17.00 uur.

Plaats: Bibliotheek Hilversum, `s-Gravelandseweg 55.

Kosten: voor de hele cursus: € 25,00, inclusief koffie/thee.

Cursusleiding: de cursus wordt gegeven door Marjon Kroese, geassisteerd door leden van de iPad-werkgroep.

Aanmelden kan tot 20 september bij Lily Goudsmits  035-6214414 of per e-mail aan  dfam.goudsmits@gmail.com. Bij overinschrijving zal loting plaatsvinden.


 


Elke donderdagmiddag
iPad-café – ook voor andere tablets

In mei 2015 is het wekelijkse iPad-café van start gegaan, dat we als Seniorenvereniging samen met de bibliotheek organiseren. Elke donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur kunnen mensen met vragen binnen lopen in de bibliotheek. Daar worden ze te woord gestaan door vrijwilligers van de werkgroep begeleiding iPad/tablets. De vragen kunnen gaan over iPad en over andere merken tablets. De hulp is gratis voor leden van de bibliotheek en van Senver, anderen betalen € 2,50.  Een vrijwillige bijdrage in het fooienpotje stoppen, dat mag natuurlijk iedereen, maar hoeft zeker niet. 


Welke iPad heb ik?

Op de achterkant van de iPad staat een nummer. Hier kunt u de betekenis daarvan zien.